Ett hemligt klädbytespaket med posten!

Fick jag idag! Med jättefina plagg. En härligt grön skimrande omlotthoodie i velour stl 80/86. Tror minstingen kommer bli skitsnygg i den. Jag lovar att komma med bildbevis, men jag lägger undan plaggen till på torsdag så inte mannen hinner sätta på barnen dem innan jag hinner fota ;-) Hoodien var snyggt fodrad i luvan med ett randigt läckert tyg (det var också det som avslöjade vem avsändaren var). Byxor fanns det också med ett par i stl 98 till mellankillen i mörkt, mörkt brun eller om det är svart manchester (skitsvårt att se). Mudd i midjan samt dragsko så de kan dras åt också. Helt perfekt för det är just sådana byxor som mellangrabben behöver nu till våren. Det hänger mest mjukisbrallor i garderoben för tillfället och de slits ju sönder på ett kick i sandlådan.
Jag velade mellan inte mindre än tre olika personer som hade kunnat skicka detta paket. Mycket p g a att alla hade sytt liknande omlotthoodies tidigare. Först var jag säker på en, eftersom paket skickades igår och det inte fanns någonting skivet om hemliga paket i någon utav de andras bloggar. Men när jag dök in i tredje bloggen och kikade runt och hittade först ett par gräsgöna byxor som var väldigt lika i utförandet som de jag fått hem och sedan en härlig liten påskkyckling ;-) där hoodien hade samma foder invändigt i luvan så har jag nu bestämt mig för att våga skicka ett stort tack till ägarinnan av Alfies lilla inspirationsblogg! 
http://alfie-syr.blogspot.com

En rolig detalj är att jag genom hennes blogg hittade det jättefina båttyget som jag har skapat mina egna hemlispaket utav ;-) Blev det rätt nu så jag kan sprätta upp kuvertet?
Här kommer bilderna på de fina plaggen som gärna vill få namnlappar på sig snarast ;-)

        

Vilka mer jag velade mellan? Jo det var ägarinnorna till bloggarna knoddochfjant samt posedesign
Återigen TACK! Och  hoppas jag riktar mitt tack till rätt person också *skratt*!

Bortbytes!

Lite trikå och desto mer muddväv. Ganska stum muddväv i mitten på bilden och lite slappare längst till höger. Vill man ha den till byxlinningar (båda sorterna) är det resår som gäller! Trikån till vänster i enfärgat är lite tunnare typ t-shirttyg och den randiga är mjuk och härlig, men lite tunnare från den populära stora auktionssajten;-) Längd varierar men trikån är främst kring metern i längd och även de flesta muddväverna dock liger ju de på betydligt smalare bredd. Skriv ett meddelande om du är intresserad och funderar över något!

image257

Lite komplettering!

2 meter Eiser trikå i ceriserosa/lila randigt underbar trikå men fel färger här hemma tyvärr samt fyra olika färger (hallonröd, orange, gul & blå) Polar fleece från S&S. Kan delas i mindre bitar. Observera att jag HELST byter bort tygerna, men kanske kan tänka om ;-)

  

Eisertrikån bytes bara bort mot någonting riktigt trevligt ;-) för den är verkligen supermjuk, lite tjockare, men häääärlig!

Här varé Smurfit värre...

sa Gammelsmurfen! Bloggade ju tidigare om det härliga smurftyget min svärmor kom med. Det var en gammal gardin som jag kände inte riktigt passade oss som just gardin - men återanvändning eller do-re-do är ju kul. Och förutom några små gulnade partier så var tyget helfräscht och Smurfarna aldeles otroligt blå fortfarande - d v s inte det minsta blekt. Funderade faktiskt först på en varsinn sommarskjorta till de två äldsta. Men vitt och två halvvilda barn är ingen vidare kombo så jag slog det ur hågen. Smurfarna ligger inte så tätt heller så det hade blivit lite snålt med Smurfar på en skjorta - framför allt svårt att passa in dem snyggt. Men här är resultatet av två längder som var 0,7 m breda och ca 1,50 långa samt en liten kappbit som bara kan ha varit 0,4 x 0,6 m och så en lampskärm som faktiskt visade sig innehålla ganska mycket tyg - räckte precis till ett örngott till kudde passande spjälsäng.

         

        

Det blev alltså två örngott passande till normalstora kuddar & ett örngott passande till babykudde till spjälsäng samt till sist (det som kan ses på de två sista bilderna) ett örngott som passar till typ vagga, MEN det har inte några standardmått så vill jag ha användning för detta ngn gång i framtiden får jag helt enkelt sy en egen liten kudde ;-) På de två nedersta vänstra bilderna ligger ett örngott som också passar spjälsängskudde. Något kortare än det andra, men jag tror det skall räcka precis ändå - detta fick jag ut av tyget som hade varit en lampskärm. Nu har jag alltså snutten till kappan kvar  och vad det blir av den skall nu förhoppningsvis få se imorgon. Men det är inte mycket tygspill inte - jag har varit effektiv. Tyckte detaljen med namnbandet och Gammelsmurfen blev en kul effekt på en utav kuddfodralen.

Och så idag, en dag senare kan jag blogga om det sista alstret där Smurfarna är involverade. Det var den lilla, lilla gardinkapan som rök för detta ändamål och jag vill lova att garin + lampskärm blivit utnyttjat till max - inte mycket tygspill här inte. Nå föremålet i fråga då:

  

Fårtyget återanvända jag från den första MTn. Jo den kändes så misslyckad så att jag faktiskt kasserade merparten utav delarna. Men fåren sparade jag. Och så kompletterade jag med vad som fanna kvar av Smurfarna och tog ett marinblått ganska nytt lakan som dock inte passar vår dubbelsäng till midje- och axelband. Vadderade dennna gången med fleece eftersom någon påpekade att bordsduk ju faktiskt krymper ganska rejält och tovar ihop sig om den tvättas. Och en MT lär ju behöva tvättas. Jag är jättenöjd med själva bär/sittytan fast den behöver kanske vara en aning bredare och några cm högre. Bredden blev ju smalare eftersom jag inte orkade sprätta utan klippte för att få bort fårtyget. Nu har i alla fall axelband och midjebälte rätt bredd - 10 cm. Men fasiken så sur jag är - jag får inte till banden. De snor sig liksom om varandra. Eftersom MTn jag hade hemma hade banden klippta på skrådden tänkte jag att då gör väl jag likadant  - det gör ju att tyget inte blir så stumt - men ag får bara inte till det schysst. Hur gör ni som kan det här? Klipper ni på skrådden eller är det strunt samma. Jag skall prova att göra mig en MT till av lite stummare tyg - sedan ger jag upp och lämnar MT makeriet till er som verkligen kan det hela och köper mig en i stället ;-)
Ni kan se på livebilderna att MTn nu nästan blev i minsta laget i stället:

  
Första bilden visar MT försök 2 och andra bilden MT försök 1. Ingen av dem hundraprocentig. Ni får nöja er med baksidesbilder ;-)

Smurfa lugnt!